11-5-2022

*Bekendmaking Goed doel 2022*

In januari hebben we jullie al laten weten dat we op 15 oktober weer een wielerfeestje organiseren.
Dat doen we natuurlijk niet alleen maar voor de lol, we doen dat vooral voor een lokaal goed doel.

Dit jaar zullen we ons inzetten voor de Stichting Ons Buitenhuis in Maasdijk. In dit huis wonen ca. 20 jongeren met een verstandelijke beperking en/of autisme.

Hun wens is het pand te voorzien van zonnepanelen, om zo bij te dragen aan een duurzamere wereld en tegelijk de maandelijkse energiekosten voor de bewoners te verlagen. Zo hebben zij meer bestedingsruimte voor andere, leukere dingen!

Wij vonden het een mooie wens, jullie hopelijk ook!

Tussen nu en 15 oktober zullen we regelmatig updates geven over onze sponsoren, plannen, de routes enz enz. Kom dus regelmatig even kijken op onze website of FB pagina.

29-10-2021

voor de route’s klik hier

25-10-2021

Beste allemaal,

Toen wij in juli besloten om de organisatie van de Oranjesluistocht weer op te pakken, waren de vooruitzichten rondom de Corona besmettingen vrij rooskleurig en hoopten we een onbezorgde dag tegemoet te gaan.
Inmiddels stijgt het aantal besmettingen weer en lijkt het erop dat aanvullende maatregelen op stapel staan.

We merken dat er onrust ontstaat en er vragen zijn over het evenement van aanstaande zaterdag. Na uitvoerig overleg binnen het bestuur, willen we jullie graag duidelijkheid verschaffen over de regels die zaterdag zullen gelden.

Allereerst het goede nieuws: DE ORANJESLUISTOCHT GAAT GEWOON DOOR !!

Aangezien ons evenement inclusief de oergezellige afterparty niet geldt als doorstroomlokatie,  zijn we verplicht te controleren op een Coronatoegangsbewijs.

We begrijpen dat iedereen persoonlijke afwegingen maakt om zich wel of niet te vaccineren en dat respecteren wij uiteraard ook. Wij organiseren dit evenement alleen niet op persoonlijke titel, maar namens een stichting wat de zaken minder eenvoudig en vrijblijvend maakt.

Als stichting die gerund wordt door vrijwilligers, kunnen en willen wij geen evenement organiseren dat niet aan de overheidsregels voldoet en waar we het risico lopen hoge boetes opgelegd te krijgen of persoonlijk aansprakelijk te worden gesteld in geval van calamiteiten. Om deze redenen, zullen we moeten toezien op de aanwezigheid van vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een recent testbewijs.

Testen voor toegang is overigens gratis en kan bijv in de Langestraat in ‘s-Gravenzande. Deze test is dan 24 uur geldig en kun je boeken via. https://www.testenvoortoegang.org

Mochten er naar aanleiding van dit bericht nog vragen zijn, dan kun je deze sturen naar: secretaris@oranjesluistocht.nl  We zullen ons best doen, berichten zo snel mogelijk te beantwoorden.

We hopen dat er begrip is voor ons standpunt en we er zaterdag voor de Stichting Droom je Thuis een geweldig mooi feest van kunnen maken.

29-9-2021

Beste fietsers!

Hier weer een korte update vanuit het bestuur.

We hebben dit jaar een nieuwe hoofdsponsor gevonden in: https://www.technodeur.nl/. Heel fijn dat zij ons goede doel willen ondersteunen!

Gelukkig zijn de Corona maatregelen iets versoepeld, waardoor de tocht dit jaar doorgang kan vinden.

Ook voor onze tocht geldt, dat we ons zullen moeten houden aan de geldende regelgeving voor evementen & horeca. Dit is voor ons een nieuw fenomeen waar we inmiddels binnen het team mee aan de slag zijn gegaan. We zullen jullie op de hoogte houden van eventuele ontwikkelingen.

De evenementen zullen later via FB of via de website onder kopje programma aangemaakt worden , hierin kun je alle details vinden over inschrijf- en starttijden, kosten voor deelname, de afterparty etc.

Wij hebben er ontzettend veel zin in, jullie hopelijk ook!

11-8-2021

Vandaag kunnen we dan eindelijk het goede doel bekend maken, waar we ons dit jaar voor zullen inzetten. We hebben unaniem gekozen voor de Stichting Droom Je ThuisVoor wie dit initiatief niet kent:De Stichting Droom je Thuis bouwt in Naaldwijk een kleinschalige woonvorm waar kinderen met een meervoudige handicap of verstandelijke beperking een veilig, warm en gezellig ’thuis’ zullen krijgen. De kleinschalige woonvorm biedt de kinderen daarnaast ook privacy, zelfstandigheid en keuzevrijheid.Droom je thuis heeft een grote wens; te weten een sport- spel- en ontspanningsruimte. Wij gaan er dit jaar weer hard tegenaan om dit te helpen realiseren.We hopen voor dit doel veel sponsoren enthousiast te kunnen maken en rekenen ook op veel deelnemers aan de fietstochten op 30 oktober.

20-7-2021

Beste fietsers!

Gisteravond hebben we onze eerste vergadering gehad. Het was leuk om elkaar na lange tijd weer eens ‘live’ te zien.Nog leuker is, te kunnen melden dat we met zijn allen meteen hard aan de slag zijn gaan om weer een uitdagende, verassende en bovenal gezellige Oranjesluistocht te organiseren.We gaan er daarbij vanuit dat er geen nieuwe beperkingen worden opgelegd door de overheid. De datum stond al: *zaterdag 30 oktober*Als die nog niet in je agenda stond, schrijf deze tocht er dan nu meteen met grote Oranje letters in!Nadere informatie over het goede doel, sponsoren, programma etc volgen in de komende weken.Fijne zomer en tot later 👋 Bestuur stichting Oranjesluistocht

30.10.2021

*SAVE THE DATE*                

Als alles gaat zoals het nu is voorzien, hopen we dit jaar weer een leuke tocht te kunnen organiseren.
De datum hebben we alvast geprikt, dus de voorpret kan beginnen!
We hopen jullie op 30 oktober te zien – en houden jullie tot die tijd natuurlijk op de hoogte van ontwikkelingen, starttijden etc via de FB pagina en de website.

 

 

 

Nieuwsarchief klik hier