25-10-2021

Beste allemaal,

Toen wij in juli besloten om de organisatie van de Oranjesluistocht weer op te pakken, waren de vooruitzichten rondom de Corona besmettingen vrij rooskleurig en hoopten we een onbezorgde dag tegemoet te gaan.
Inmiddels stijgt het aantal besmettingen weer en lijkt het erop dat aanvullende maatregelen op stapel staan.

We merken dat er onrust ontstaat en er vragen zijn over het evenement van aanstaande zaterdag. Na uitvoerig overleg binnen het bestuur, willen we jullie graag duidelijkheid verschaffen over de regels die zaterdag zullen gelden.

Allereerst het goede nieuws: DE ORANJESLUISTOCHT GAAT GEWOON DOOR !!

Aangezien ons evenement inclusief de oergezellige afterparty niet geldt als doorstroomlokatie,  zijn we verplicht te controleren op een Coronatoegangsbewijs.

We begrijpen dat iedereen persoonlijke afwegingen maakt om zich wel of niet te vaccineren en dat respecteren wij uiteraard ook. Wij organiseren dit evenement alleen niet op persoonlijke titel, maar namens een stichting wat de zaken minder eenvoudig en vrijblijvend maakt.

Als stichting die gerund wordt door vrijwilligers, kunnen en willen wij geen evenement organiseren dat niet aan de overheidsregels voldoet en waar we het risico lopen hoge boetes opgelegd te krijgen of persoonlijk aansprakelijk te worden gesteld in geval van calamiteiten. Om deze redenen, zullen we moeten toezien op de aanwezigheid van vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een recent testbewijs.

Testen voor toegang is overigens gratis en kan bijv in de Langestraat in ‘s-Gravenzande. Deze test is dan 24 uur geldig en kun je boeken via. https://www.testenvoortoegang.org

Mochten er naar aanleiding van dit bericht nog vragen zijn, dan kun je deze sturen naar: secretaris@oranjesluistocht.nl  We zullen ons best doen, berichten zo snel mogelijk te beantwoorden.

We hopen dat er begrip is voor ons standpunt en we er zaterdag voor de Stichting Droom je Thuis een geweldig mooi feest van kunnen maken.

29-9-2021

Beste fietsers!

Hier weer een korte update vanuit het bestuur.

We hebben dit jaar een nieuwe hoofdsponsor gevonden in: https://www.technodeur.nl/. Heel fijn dat zij ons goede doel willen ondersteunen!

Gelukkig zijn de Corona maatregelen iets versoepeld, waardoor de tocht dit jaar doorgang kan vinden.

Ook voor onze tocht geldt, dat we ons zullen moeten houden aan de geldende regelgeving voor evementen & horeca. Dit is voor ons een nieuw fenomeen waar we inmiddels binnen het team mee aan de slag zijn gegaan. We zullen jullie op de hoogte houden van eventuele ontwikkelingen.

De evenementen zullen later via FB of via de website onder kopje programma aangemaakt worden , hierin kun je alle details vinden over inschrijf- en starttijden, kosten voor deelname, de afterparty etc.

Wij hebben er ontzettend veel zin in, jullie hopelijk ook!

11-8-2021

Vandaag kunnen we dan eindelijk het goede doel bekend maken, waar we ons dit jaar voor zullen inzetten. We hebben unaniem gekozen voor de Stichting Droom Je ThuisVoor wie dit initiatief niet kent:De Stichting Droom je Thuis bouwt in Naaldwijk een kleinschalige woonvorm waar kinderen met een meervoudige handicap of verstandelijke beperking een veilig, warm en gezellig ’thuis’ zullen krijgen. De kleinschalige woonvorm biedt de kinderen daarnaast ook privacy, zelfstandigheid en keuzevrijheid.Droom je thuis heeft een grote wens; te weten een sport- spel- en ontspanningsruimte. Wij gaan er dit jaar weer hard tegenaan om dit te helpen realiseren.We hopen voor dit doel veel sponsoren enthousiast te kunnen maken en rekenen ook op veel deelnemers aan de fietstochten op 30 oktober.

20-7-2021

Beste fietsers!

Gisteravond hebben we onze eerste vergadering gehad. Het was leuk om elkaar na lange tijd weer eens ‘live’ te zien.Nog leuker is, te kunnen melden dat we met zijn allen meteen hard aan de slag zijn gaan om weer een uitdagende, verassende en bovenal gezellige Oranjesluistocht te organiseren.We gaan er daarbij vanuit dat er geen nieuwe beperkingen worden opgelegd door de overheid. De datum stond al: *zaterdag 30 oktober*Als die nog niet in je agenda stond, schrijf deze tocht er dan nu meteen met grote Oranje letters in!Nadere informatie over het goede doel, sponsoren, programma etc volgen in de komende weken.Fijne zomer en tot later 👋 Bestuur stichting Oranjesluistocht

 

30.10.2021

*SAVE THE DATE*                

Als alles gaat zoals het nu is voorzien, hopen we dit jaar weer een leuke tocht te kunnen organiseren.
De datum hebben we alvast geprikt, dus de voorpret kan beginnen!
We hopen jullie op 30 oktober te zien – en houden jullie tot die tijd natuurlijk op de hoogte van ontwikkelingen, starttijden etc via de FB pagina en de website.

30-08-2020

Helaas helaas …….


60px
 

COVID-19 gooit ook de Oranjesluistocht van de kalender😫

Normaal gesproken beginnen wij al in april met het selecteren van een goed doel, het benaderen van sponsoren en onze overige voorbereidingen.

Door de lockdown en de economische gevolgen daarvan, besloten we dit jaar alleen de mooie fietstochten (en natuurlijk de gezellige afterparty) te organiseren.

De huidige regels gooien helaas ook die plannen overboord.

Wat ons betreft gaan we er volgend jaar twee keer zo hard tegenaan en is er in oktober 2021 weer een ouderwets fietsfeestje aan de Maasdijk.

Tot dan 🤗


60px
 

26-10-2019

DERTIGDUIZEND EURO voor het Ronald McDonald Huis Den Haag
Sponsoren fietsers en vrijwilligers : super bedankt voor jullie steun
!!!!!

.

 

14-7-2019

 

*Bekendmaking hoofdsponsor*

Dankzij vrijgevige donateurs, gulle sponsoren en de deelname van enthousiaste sporters kunnen wij jaarlijks goede doelen ondersteunen. Het bestuur is achter de schermen volop bezig met het werven van sponsoren en de organisatie van de tocht zelf.

Wij zijn heel blij om jullie te kunnen melden dat we inmiddels Bongers Expeditie bereid hebben gevonden om zich in 2019 als hoofdsponsor aan de Oranjesluistocht te willen verbinden.

Bongers Expeditie is jaren actief als douaneagent met de gehele EU als werkgebied. Een team van uitstekend gemotiveerde mensen verzorgt voor u alle vormen van douane documentatie.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is bongers-expeditie-1024x1024.jpg

 

 
 

28-5-2019

Na een jaartje afwezigheid zijn we heel blij te kunnen melden dat we in 2019 weer een fietsfeestje gaan organiseren en wel op zaterdag 26 oktober.

 

Het goede doel waar we ons dit jaar voor gaan inzetten is het Ronald McDonald Huis Den Haag

 

Voor de mensen die deze organisatie niet kennen; in een Ronald McDonald Huis logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het ziekenhuis. Zij krijgen geen subsidie van de overheid en zijn dus afhankelijk van donateurs, sponsoren en vrijwilligers.

De locatie die wij gaan ondersteunen is gevestigd in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag en wordt vaak bezocht door ouders en overige familieleden uit de gemeente Westland.

Het verzoek tot ondersteunen van dit doel kwam zelfs van een voormalig bestuurslid van de Oranjesluistocht die zelf meerdere malen gebruik heeft moeten en mogen maken van deze logeermogelijkheid in het Ronald McDonald huis.

 

Eén van de zaken waarvoor wij ons gaan inzetten, is het letterlijk opfleuren van de buitentuin van het huis in Den Haag.

 

We kunnen dit natuurlijk niet zonder jullie hulp, dus we hopen dat we dit doel net als in de afgelopen jaren met zijn allen kunnen realiseren.

 

*Het programma voor deze dag volgt later, maar zet zaterdag 26 oktober vast in je agenda*

10-9-2018

*BELANGRIJK BERICHT VOOR DE ORANJESLUISTOCHT DEELNEMERS*

Afgelopen week is het bestuur van de Stichting Oranjesluistocht bijeengeweest voor overleg.

De reden hiervoor is, dat we geconfronteerd zijn met onvoorziene omstandigheden waardoor we dit jaar het evenement niet de tijd en aandacht kunnen geven die het verdient en nodig heeft.

Ook vrijwilligerswerk blijft nu eenmaal mensenwerk en soms betekent dit dat je een lastig besluit moet nemen, hoe vervelend dat ook is.
We willen graag een goed georganiseerd evenement neerzetten en met de huidige bezetting kunnen we dat in 2018 jammer genoeg niet garanderen.

Na uitvoerig overleg, zagen we helaas geen andere mogelijkheid dan de editie van dit jaar te laten vervallen.

Van uitstel komt zeker geen afstel, in 2019 kunnen en willen we er weer vol gas tegenaan.
Sterker nog: een datum is al gepland, nl. 26.10.2019.

We hopen op jullie begrip en natuurlijk hopen we ook jullie in 2019 weer te zien!

14-7-2018

Vandaag heeft de stichting Oranjesluistocht de in 2017 bij elkaar gespaarde strandrups aan de stichting Avavieren overhandigd tijdens de feestelijke opening van de aangepaste bungalows op strandpark Vlugtenburg.
Koppert machines heeft alles op alles gezet om deze Elektrische strandrups op tijd te kunnen afleveren.
Er kunnen drie rolstoelen tegelijk worden vervoerd zodat gezinnen waarvan een gezinslid een beperking heeft toch van de Westlandse stranden kunnen genieten.

 

23-9-2017

hier de flyer van 2017

5-9-2017

*Bekendmaking hoofdsponsor*

Een stichting als de Oranjesluistocht, kan natuurlijk alleen goede doelen ondersteunen dankzij de deelname van enthousiaste sporters en de gulle bijdragen van sponsoren.
Wij zijn dan ook blij en dankbaar dat Van der Valk Systemen / Van der Valk Solar Systems​ zich in 2017 als hoofdsponsor aan ons evenement wil verbinden.
Van der Valk Systemen is een bedrijf dat zich vollédig heeft toegespitst op de ontwikkeling en productie van luchtmechaniek en schermmaterialen, gevestigd in Monster.

15-7-2017

Groot nieuws !!!!

Op de valreep van de grote vakantie uittocht willen wij jullie graag laten weten waar de Stichting Oranjesluistocht zich dit jaar voor wil inzetten.

Wij hebben enkele gesprekken gevoerd met de stichting Avavieren. Deze stichting laat bungalows bouwen op vakantiepark Vlugtenburg, welke volledig worden aangepast aan de wensen van gezinnen met een kind met een beperking. Voor deze gezinnen bestaan maar weinig mogelijkheden om vakantie te vieren en Westland biedt met vakantiepark Vlugtenburg vanaf mei 2018 zelfs de enige optie een vakantie aan de kust door te brengen.

Maar….. vanaf het vakantiepark is het een hele onderneming om met rolstoelen op het strand te komen en dat is toch waar we allemaal willen zijn ?!

Het zou geweldig zijn als deze gezinnen ook op het strand kunnen komen en met behulp van de strandrups langs de vloedlijn kunnen genieten van alle activiteiten op het strand en in de zee en een schitterende zonsondergang mee te maken.

Wij willen ons graag inzetten om deze strandrups te realiseren!

Voor dit mooie doel worden dit jaar op ZATERDAG 21 OKTOBER weer een MTB, een wielrentocht en een survival run georganiseerd. Details volgen maar zet de datum vast met grote letters in je agenda.

Wij wensen jullie een mooie zomer toe en zien jullie graag allemaal aan de start op 21-10-2017 !!!

 

10-5-2017
Nadat we in maart de Tovertafels aan de Terwebloem en de Opmaat hebben overhandigd, was het vandaag de beurt aan De Kreek in ‘s-Gravenzande!
De Kreek heeft gekozen voor een alternatieve projector, nl. de Qwiekup. Hiermee wordt belevings- en bewegingsgerichte zorg geleverd aan ouderen en dementerenden. Deze projector kan op wanden en plafonds worden gebruikt en is dus ook geschikt voor mensen die wat minder mobiel zijn.
We wensen de bewoners van De Kreek heel veel plezier met de Qwiekup!!

23-3-2017
Vanmiddag zijn wij aanwezig bij de officiële in gebruikname van de Tovertafel in de Terwebloem ! We blijven jullie steeds weer bedanken maar het is natuurlijk een prachtig resultaat van een actie van ons allemaal! Dus nogmaals : duizendmaal dank aan sponsoren, deelnemers en vrijwilligers !

29-10-2016
De Oranjesluistocht heeft zaterdag € 34.500,00 opgebracht. Het geld is bestemd voor de aanschaf van Tovertafels, die speciaal ontwikkelde spellen op tafels projecteren, voor dementerende bewoners van de zorginstellingen.
Zo’n 300 deelnemers hebben zaterdag meegedaan aan de bootcamp, de mountainbike- of de wielertocht in het Westland.

_t5a8885a

23-10-2016
Bericht voor de mountainbikers,
Zoals de weersvoorspelling er nu uitziet wordt 29 oktober een prachtige dag.  De mountainbike tocht is uitgezet en het is weer een uitdagend parcours geworden.
Deze tocht is niet bedoeld als wedstrijd maar we weten dat er toch vaak behoorlijk doorgereden wordt.
Ook daarom willen wij alle deelnemers er veiligheidshalve graag op wijzen dat er een aantal houten bruggen in het parcours zitten die in deze tijd van het jaar erg glad kunnen zijn.
Voorzichtigheid is dus geboden en op sommige plekken kan het zelfs verstandig zijn om af te stappen. Houd hier aub tijdens de fietstocht rekening mee!!
Wij wensen jullie veel plezier en een veilige tocht !
– deelname op eigen risico is en de Stiching Oranjesluistocht geen enkele aansprakelijkheid aanvaardt.
Bestuur Stichting Oranjesluistocht.
15-10-2016
 Vanmorgen heeft een team fietsers de route gefietst en ook een team van Pieter van Foreest een familiebootcamp training afgewerkt samen met Peter van Fitcentre The Gym.
Dit als voorbereiding op de Oranjesluistocht op 29 oktober a.s.
Deze training is gefilmd te zien zijn via WOS Media
Het team van Verpleeghuis De Kreek of een van de andere teams sponsoren of doneren ?klik hier

img_5156 jpeg

29-9-2016

Doneren of sponsoren?
 
We hebben ontzettend veel enthousiaste reacties ontvangen op het goede doel van dit jaar: Tovertafels voor dementerenden in Westlandse instellingen.
Veel mensen vragen ons, hoe ze het realiseren van dit doel kunnen steunen.
 
Allereerst kan dat natuurlijk via deelname aan de Oranjesluistocht op 29 oktober.
 
Mocht je niet kunnen of willen deelnemen aan de fietstocht of het bootcampen maar wil je wel je steentje bijdragen, dan kun je nu heel eenvoudig een donatie doen!
Fitcentre the Gym heeft voor ons een deel van de website hiervoor beschikbaar gesteld.
 
Doneren kun je heel eenvoudig doen via de volgende link: http://thegym.nl/doneren
 
Als je het goede doel van de Oranjesluistocht wilt sponsoren, neem dan contact op via e-mail
 
Alvast bedankt voor je steun!!
19-9-2016
Het goede doel van 2016:
Tovertafels voor Westlandse instellingen waar dementerenden worden verzorgd en verpleegd.
 
Een Tovertafel is eigenlijk geen tafel maar een projector, die lichtprojecties op tafel een projecteert.
Het bijzondere is dat de projecties reageren op hand- en armbewegingen van de gebruikers.
Deze interactieve spellen stimuleren de dementerenden zowel in fysieke activiteit als sociale interactie.
 
Het bestaan van dementerenden is vaak zeer eentonig en passief en het gebruik van een Tovertafel brengt vrolijkheid en plezier terug in hun dagelijks leven.
Er wordt weer gelachen aan deze tafels!
 
Als je nieuwsgierig bent naar deze tafels, kun je hier een filmpje bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=wOA72B33vMU&sns=em
 
Het bestuur van Oranjesluistocht was enorm onder de indruk van de impact van Tovertafels op deze groep mensen en we waren het er unaniem over eens dat dit het doel moest worden voor de editie van 2016.
We hopen dat we met hulp van sponsoren en veel deelnemers op 29 oktober een aantal van deze tafels bij elkaar kunnen fietsen en bootcampen.
24-5-2016
Gisteren heeft het bestuur in de prachtige nieuwe keuken van Gezinshuis Mi casa su casa vergaderd over de Oranjesluistocht 2016.
We willen er nog niet teveel over kwijt maar het wordt weer een feestje !
Zet de datum maar vast in je agenda:
zaterdag 29 oktober 🏃 🚴🏽 🚵
We houden jullie op de hoogte van het programma via Facebook en de website
IMG-20160525-WA0001
1-11-2015
Dankzij ca 250 deelnemers en vele enthousiaste sponsoren hebben we een record bedrag van 24.500 bij elkaar gefietst en gebootcampt voor de nieuwe keuken van gezinshuis Mi Casa su Casa.
We willen iedereen die hieraan zijn of haar steentje heeft bijgedragen, heel hartelijk bedanken !
_ABC9097
Foto’s van deze hele mooie dag zijn elders op deze website te bekijken !
 
 
22-9-2015
Op 22 september heeft het bestuur van Stichting Oranjesluistocht de oprichtingsakte van de stichting ondertekend.
Onze dank gaat uit naar notariskantoor Westland Partners in Naaldwijk, welke de oprichtingsakte belangeloos voor ons heeft verzorgd.
DSC_0814
Voorzitter Hans Spies overhandigt een bloemetje aan notaris Richard Verbeek als dank voor zijn medewerking.
 
16-9-2015
Het goede doel voor 2015 is bekend, dit is gezinshuis Mi casa Su casa in ‘s-Gravenzande. Wil je meer weten over dit goede doel kijk dan hier.
De Oranjesluistocht is in het Westland al 5 jaar bekend als een gezellig en sportief wielren- en mountainbike evenement en was tot 2014 een onderdeel van de Wollebrandcross.
De stichting Wollebrandcross heeft haar activiteiten gestaakt, maar de Oranjesluistocht gaat door met het organiseren van een sportief evenement voor een lokaal doel!
 
15-9-2015
Drukkerij Het Westland  heeft weer goed werk verricht.
logo (1)flyer oranjesluistocht2 2015
 
11-9-2015
nieuw dit jaar is bootcamp.
we hebben een aantal sportscholen te weten The Gym uit `s-Gravenzande,  Advisio de Lier en Gym fitness Poeldijk bereid gevonden om dit op te zetten.
 
9-9-2015
vandaag hebben we ook een twitter account aangemaakt te weten  @oranjesluisteam
 
8-9-2015
nog twee maanden te gaan dan is het zover.
op 31 oktober vindt dan de oranjesluistocht plaats.
volg ons ook op facebook en twitter voor het allerlaatste nieuws.
 
2015
 
We zijn 5 jaar geleden begonnen met het organiseren van een gezellige toertocht voor mtb en race fietsen.
Dit deden we onder de naam Wollebrandcross.
Inmiddels is deze stichting gestopt met hun activiteiten.
Toch wilde een deel van de organisatie de tocht niet opheffen en zijn zelfstandig doorgegaan met het organiseren van de tocht.
Zie hier het resultaat de Oranjesluistocht…..