goede doelen kunnen zich aan melden via een e-mail.

Het goede doel waar we ons dit jaar voor gaan inzetten is het Ronald McDonald Huis Den Haag

Voor de mensen die deze organisatie niet kennen; in een Ronald McDonald Huis logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het ziekenhuis. Zij krijgen geen subsidie van de overheid en zijn dus afhankelijk van donateurs, sponsoren en vrijwilligers.

De locatie die wij gaan ondersteunen is gevestigd in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag en wordt vaak bezocht door ouders en overige familieleden uit de gemeente Westland.

Het verzoek tot ondersteunen van dit doel kwam zelfs van een voormalig bestuurslid van de Oranjesluistocht die zelf meerdere malen gebruik heeft moeten en mogen maken van deze logeermogelijkheid in het Ronald McDonald huis.

Eén van de zaken waarvoor wij ons gaan inzetten, is het letterlijk opfleuren van de buitentuin van het huis in Den Haag.

We kunnen dit natuurlijk niet zonder jullie hulp, dus we hopen dat we dit doel net als in de afgelopen jaren met zijn allen kunnen realiseren.

*Het programma voor deze dag volgt later, maar zet zaterdag 26 oktober vast in je agenda*

10-9-2018

Groot nieuws !!!!

Op de valreep van de grote vakantie uittocht willen wij jullie graag laten weten waar de Stichting Oranjesluistocht zich dit jaar voor wil inzetten.

Wij hebben enkele gesprekken gevoerd met de Stichting Avavieren. Deze stichting laat bungalows bouwen op vakantiepark Vlugtenburg, welke volledig worden aangepast aan de wensen van gezinnen met een kind met een beperking. Voor deze gezinnen bestaan maar weinig mogelijkheden om vakantie te vieren en Westland biedt met vakantiepark Vlugtenburg vanaf mei 2018 zelfs de enige optie een vakantie aan de kust door te brengen.

Maar….. vanaf het vakantiepark is het een hele onderneming om met rolstoelen op het strand te komen en dat is toch waar we allemaal willen zijn ?!

Het zou geweldig zijn als deze gezinnen ook op het strand kunnen komen en met behulp van de strandrups langs de vloedlijn kunnen genieten van alle activiteiten op het strand en in de zee en een schitterende zonsondergang mee te maken.

Wij willen ons graag inzetten om deze strandrups te realiseren!

Voor dit mooie doel worden dit jaar op ZATERDAG 21 OKTOBER weer een MTB, een wielrentocht en een survival run georganiseerd. Details volgen maar zet de datum vast met grote letters in je agenda.

Wij wensen jullie een mooie zomer toe en zien jullie graag allemaal aan de start op 21-10-2017 !!!

Het goede doel van 2016 was:

Tovertafels voor Westlandse instellingen waar dementerenden worden verzorgd en verpleegd.

 

Een Tovertafel is eigenlijk geen tafel maar een projector, die lichtprojecties op tafel een projecteert.

Het bijzondere is dat de projecties reageren op hand- en armbewegingen van de gebruikers.

Deze interactieve spellen stimuleren de dementerenden zowel in fysieke activiteit als sociale interactie.

Het bestaan van dementerenden is vaak zeer eentonig en passief en het gebruik van een Tovertafel brengt vrolijkheid en plezier terug in hun dagelijks leven.

Er wordt weer gelachen aan deze tafels!

 Het bestuur van Oranjesluistocht was enorm onder de indruk van de impact van Tovertafels op deze groep mensen en we waren het er unaniem over eens dat dit het doel moest worden voor de editie van 2016.

We hopen dat we met hulp van sponsoren en veel deelnemers op 29 oktober een aantal van deze tafels bij elkaar kunnen fietsen en bootcampen.

Als je nieuwsgierig bent naar deze tafels, kun je hier een filmpje bekijken: